Det slog mig nyss. Fan vad skönt det ska bli! Men ack så nervös jag börjar bli för operationen. Och nästan ännu mer att jag inte ska hinna gå ner lagom till operationen. Så att jag FÅR göra den... :( dumma tankar mitt i natten.

Men den är inte så farligt onyttig i alla fall. :) Berättat för kollega Lotta idag med och det var skönt att prata med henne om min oro inför operationen...

Igår hade jag en skitdag. Vägde mig visserligen på morgonen och vägde då 108,3. På rätt väg absolut, och jag körde på hela dagen som vanligt, fram till kvällen. Där brast det totalt. Först omelett, men det var väl inte så farligt egentligen. Men efter bara en liten stund var jag istället döhungrig och gav till slut efter för fem knäckemackor med smör och ost. Som om det inte var nog tog jag en bit av kladdkakan som var kvar. Givetvis ångrade jag mig direkt, men det hjälper ju inte.

Annars var dagen igår ok, jag berättade på jobbet om operationen och vi pusslade redan nu i schemat så det ska funka när jag är borta. Skönt att man har så bra arbetskollegor!

Idag har jag sjukt dåligt samvete över gårdagen, har ju faktiskt klarat en hel veckas flytande innan. Vägde 108,4 i morse. Ska inte väga mig i tid och otid nej. Blä för mig helt enkelt, men nya friska tag idag.

Jag funderar en del på det nu. Pratade innan med dietist och läkare om det här att prioritera sig själv i vissa lägen, för om nu operationen blir av så kommer jag att behöva kunna sitta ner i lugn och ro och äta på mina tider och ha den tid jag behöver till det. Utan stress. Och mitt jobb ÄR stress, så kombinationen blir svår, men det måste gå. Jag har i all fall redan nu försökt ha regelbundna tider med naturdieten på jobbet, men det är absolut jobbet som styr tiderna: första målet innan jobbet ca 6:30. Andra målet ca 10:00 eftersom vi har telefontid fram till dess. Tredje målet ca 12:30, eftersom man måste vara tillgänglig vid ett igen. Fjärde målet så sent som möjligt eftersom jag med naturdieten bara har ett mål kvar som ska räcka hela kvällen, men ca 16:00 blir det. Och så sista ca 19:00. Det är absolut så att jobbet styr, men det kan hända blir bättre när opn är gjord, då ska man ev. äta ytterligare ett mål om dagen och då blir det lättare att hitta sina tider lite tror jag. Å andra sidan måste jag ju börja lyssna på mig och vad min kropp behöver och det blir en utmaning. Tror absolut jag kommer att vara sjukskriven och inte försöka börja jobba direkt efter utan ett par veckor då jag kommer in i det själv, på hemmaplan blir nog bra ändå!

Jag har ju sagt att jag inte ska det! Ändå är det så svårt vissa dagar! I morse var en sån dag då jag bara drogs mot vågen direkt när jag gick upp. Och just denna gång var resultatet positivt. Hade en viktminskning på 3,6 kilo på 3 dagar: 109,9. Jag vet att det är vätska bara, men just nu jagar jag vikten för att få göra operationen så det är positivt ändå. 6,9 kilo kvar till målet att få göra operationen. Vid invägning måste jag väga max 103 och det är ju 7/2 så har lite tid på mig ändå. Men jag ska försöka att inte väga mig hela tiden, nån gång i veckan är fullt tillräckligt!

Men trots det har det gått över förväntan! Dag tre är tillända nu och det har gått bra. Idag var vi i Växjö och det var lunch på stan som gällde men jag petade i mig två naturdiet på toaletten vid två tillfällen under dagen. Drack lite kaffe med en skvätt mjölk också, men det är ju inget ovanligt. Är rätt stolt över mig, det går framåt. Har också idag berättat för flickorna i familjen att jag ska göra gastric bypass, skönt att ha det ur världen. Ingen direkt reaktion dock, men ändå. Det förväntade jag mig inte heller, mest att jag ville ha det sagt liksom. ;) imorgon ska jag baka med lilla dottern, det blir en utmaning. Och så har jag ikväll haft ett litet snack med sambon om lite tankar, funderingar och rädslor jag har.

Strax halvvägs in på dag två och det har inte känts jobbigt alls ännu. Snart tar jag min andra Naturdiet för idag och ska därefter faktiskt laga lasagne med min dotter. Hon och resten av familjen måste ju äta ändå. Och jag känner faktiskt inte att det är ett problem att laga mat just nu fast jag inte får äta utan det känns ok. Och vetskapen att jag efter gastric bypass operationen kommer att kunna äta sån mat känns riktigt bra! Kommer inte kunna vräka i mig, men jag kommer kunna äta utan att gå upp i vikt. Så är det inte nu, nästan oavsett vad jag äter.

Ja, haha. Den var väldigt delikat. Men det ska gå detta! Jag ger mig inte. Svårt att ha rutin nu bara med tider och så när man är ledig. Men 2,5-3,5 timme mellan varje är ok och däremellan vatten och kaffe eller te.

Ja, lite uppdatering här igen då. Kirurgen ringde 4/12 och stämde av. Jag berättade att jag följt dietistens råd och gått upp i vikt ytterligare, men han var inte särskilt intresserad av det, utan han frågade mer om det var så att jag fortfarande var intresserad av operationen och poängterade att de inte kan acceptera att man väger mer igen, utan jag får inte väga mer än de 103 kilona när jag skrivs in för operationen. Jag som tyckte att jag varit duktig nu som ätit naturdiet på vardagarna, omelett på kvällen, samt en fridag på helgen och gått ner från 118,4 till 110,4 nu... Men jag vägde 109 när jag var där så det är det de utgår ifrån. Och det förstår jag, klart det måste vara så, men det kändes ändå lite nedslående och som om jag inte ens klarar det "lilla". Å andra sidan, ju mer jag tänker på det är det ju just av denna anledningen som jag söker hjälp, FÖR ATT JAG HAR SÅ SVÅRT ATT GÅ NER I VIKT! Hade det varit lätt för mig att fixa så hade jag aldrig ens funderat på operation. Men nu tänker jag på det eftersom jag inte ser nån annan utväg direkt. Anyways, jag sa till honom att jag självklart var intresserad och att jag skulle fixa det.

Efter detta dröjde det några veckor, sen fick jag brev om att jag skulle få göra operationen med inskrivningsdatum 10/1. Det kändes väldigt hastigt och jag har redan min kalender bokad på jobbet till slutet av januari, så jag ringde och bokade om tiden. Fick tid för inskrivning 7/2 och operation 12/2, så nu kör vi på det. Jag ska tala om det på jobbet så snart jag har fått mitt anställningsavtal påskrivet. Än så länge är det ju bara muntligt för 2013, och pga. en del andra omständigheter vill jag ha det svart på vitt innan jag tror på det. Men det bör inte vara några problem, jag vill bara känna mig säker på att jag har min anställning och att den ser ut som överenskommet innan.

Ja, idag går jag på Naturdieten igen, fast nu fullt ut. Inga andra måltider, ingen fridag i helgen utan bara fullt ut. Vägde in mig idag på 113,5 så det är 10,5 kilo jag ska ner till 7/2. Och det ska gå, det vill jag tro. Det måste gå! Jag har inget annat val, jag kommer annars inte att få göra operationen och klarar jag inte ens det lilla delmålet, hur ska jag nånsin kunna gå ner då? Det känns ju kört redan innan. Så nu håller jag tummarna för mig själv, och kör på! Hejja hejja mig! :)